8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 11:06
No menu items!

USR nu merge la consultările de la Cotroceni

spot_img

USR nu va participa la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, convocate de Klaus Iohannis pentru constituirea unui nou guvern. Anunțul a fost făcut, luni dimineață, într-o declarație de presă, de președintele formațiunii Dacian Cioloș, care a lansat un atac dur la adresa lui Iohannis, dar și a coaliției PNL – PSD. 

“Președintele și-a abandonat rolul de mediator, este nașul acestei monstruoase coaliții”, a spus Cioloș. 

Cioloș a precizat că USR nu va vota noul guvern și, din acest moment, va conduce opoziţia “la acest bloc anti-reformator”. 

“USR nu poate să gireze acest nou FSN. Știm ce s-a întâmplat când s-au mai aliat PSD și PNL. USR va conduce din acest moment opoziția la acest bloc anti-reformator. E o coaliție din care face parte și PNL care nu mai are nimic de-a face cu liberalismul. PSD e partidul care a mascrat legile justiției și a gazat românii pe 10 august. USR rămâne singurul partid de opoziție care apără valorile europene. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlament și Parlamentul European pentru a ne asigura că cele 30 de miliarde de euro vor finanța proiect de modernizare și nu vor ajunge în conturile clientelei PNL și PSD”,  a mai declarat Dacian Cioloș.

Raluca Dan