24 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 22:36
No menu items!

USR joacă tare și merge la consultările de la Cotroceni cu Stelian Ion. Care este echipa completă

spot_img

Liderii USR au decis joi seara delegația partidului pentru consultările de la Cotroceni în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Aceasta este formată din Dacian Cioloș, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion și Cristian Ghinea. Deloc întâmplător, USR a decis ca din echipă să facă parte Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, a cărui remaniere a dus la ruperea coaliției și la declanșarea crizei politice.

„Delegația USR va merge cu un mandat clar în privința reformelor pe care viitorul premier trebuie să le îndeplinească într-un calendar asumat de toate partidele care formează coaliția de guvernare”, au transmis reprezentanții USR într-un comunicat de presă.

Chiar joi președintele Klaus Iohannis s-a referit la Stelian Ion ca fiind „ministrul care nu a făcut nimic.

Klaus Iohannis s-a declarat public nemulțumit de activitatea lui Stelian Ion și cănd  acesta ocupa fotoliul de ministru al Justiției, reproșându-i „că nu a găsit calea potrivită” pentru desființarea SIIJ.

Stelian Ion i-a dat replic ulterior, spunând că demiterea lui ar avea legătură cu numirea procurorilor de rang înalt asupra cărora Klaus Iohannis ar fi vrut controlul.

„Cu privire la procedura de numire a procurorilor de rang înalt. Cine citeşte foarte atent acest program de guvernare vede că acolo este o procedură foarte clar stabilită, propusă şi asumată de guvern. Mi s-a cerut să renunţ la această procedură, pentru că nu a fost considerată corectă. Dând dovadă de flexibilitate şi de dispoziţie de a negocia, am venit şi cu alte variante. Toate variantele au avut ca punct comun un singur lucru: în acest mecanism de numire a procurorilor de rang înalte între ministrul Justiţiei şi preşedinte am spus că ar trebui să fie un mecanism, un element exterior factorului politic care să garanteze că decizia nu este una exclusiv politică”, a spus fostul ministru, în luna septembrie.

                                                                                                 C.Dumitrescu