USR încearcă să-l apere pe deputatul „penal” Adrian Prîsnel printr-un drept la replică mincinos

În urma dezvăluirilor Sursa Zilei despre deputatul USR Adrian Claudiu Prîsnel cercetat în dosarul de spălare de bani al brokerului Cristian Sima, USR a trimis un drept la replică în care demonstrează fie că nu înțeleg ce scrie negru pe alb, fie nu vor să înțeleagă.

Alexandra Jeleș, de la departamentul de comunicare al USR, precizează în dreptul la replică faptul că „Adrian Claudiu Prisnel nu are nicio calitate în dosarul deschis lui Cristian Sima, nici măcar nu i-a fost adus la cunoștință că există vreo plângere pe numele acestuia”.

Reprezentanții USR nu cunosc faptul că niciun procuror nu este obligat să-i aducă la cunoștință cuiva că există o plângere penală până în momentul în care nu decide să audieze acea persoană sau să înceapă urmărirea penală față de acea persoană.

Același departament de comunicare al USR mai spune că „mai mult, faptele cercetate în dosarul Sima la care se face referire nu există, motiv pentru care dosarul a fost clasat de DIICOT”. Ignoranța este și mai mare, pentru că DIICOT nu a clasat întreg dosarul Sima, ci doar o parte care viza posibila săvârșire de către Sima & Co de posibile infracțiuni la legea pieței de capital, infracțiuni care sunt strict de competența DIICOT.

Ce nu au înțeles cei de la USR sau nu au vrut să înțeleagă este că DIICOT a trimis dosarul la Parchetul General pentru continuarea cercetărilor pentru acuzațiile de spălare de bani, înșelăciune și alte fapte, acuzații aduse de părțile vătămate lui Cristian Sima și angajaților săi de atunci, adică și deputatul Adrian Prîsnel. De altfel, scrie negru pe alb în ordonanța de declinare a procurorilor.

Oricât nu le convine celor de la USR, până când Parchetul General nu va pronunța o soluție de clasare față de deputatul Prîsnel, vor trebui să se obișnuiască cu ideea că afirmația potrivit căreia deputatul Adrian Claudiu Prîsnel este cercetat în dosarul de spălare de bani respectă adevărul, la virgulă, în totalitate, acest lucru rezultând tocmai din documentul DIICOT.

Cristi Ciupercă

 

DREPTUL LA REPLICĂ INTEGRAL AL USR

Deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel a fost angajat un an de zile, în 2008, ca entry level, al firmei WBS, care i-a aparținut lui Cristian Sima.  Ca angajat entry level, Adrian Prisnel nu a avut acces la informații și nici putere de decizie în interiorul firmei.

Adrian Claudiu Prisnel nu are nicio calitate în dosarul deschis lui Cristian Sima, nici măcar nu i-a fost adus la cunoștință că există vreo plângere pe numele acestuia. Mai mult, faptele cercetate în dosarul Sima la care se face referire nu există, motiv pentru care dosarul a fost clasat de DIICOT.

În acest context, considerăm că informația că Adrian Claudiu Prisnel ar fi cercetat în dosarul de spălare de bani nu respectă adevărul, este tendențioasă și prejudiciază imaginea deputatului USR.

NICIUN COMENTARIU