4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:53
No menu items!

USR: În doar patru luni, statul a plătit jumătate de miliard de euro pentru pensiile speciale

spot_img

Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată că în timp ce este așteptat un răspuns al Curții Constituționale pe tema pensiilor speciale, statul român le plătește sume uriașe celor care le încasează. Doar în ultimele 4 luni s-au plătit peste 3 miliarde de lei pentru pensiile speciale.

”Risipa de bani continuă, în timp ce clasa politică își acordă noi privilegii.

Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiați de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel.

De aproape 5 luni așteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că așteptăm un răspuns de la cei care ei înșiși beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple.

Ce înseamnă asta pentru români? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi așteptăm răspunsul CCR.

Una din prioritățile USR este eliminarea acestor clase de privilegii în care unii români sunt buni de primit, iar alții doar de plătit. În timp ce angajații pe salariul minim plătesc printre cele mai mari taxe din UE pe muncă, avem categorii de pensionari speciali care încasează mii de euro lunar, nu în baza contribuțiilor, ci doar în baza privilegiilor pe care unii și le-au votat cu mâna lor.

Acest lucru trebuie să dispară, de aceea una din primele legi propuse de USR a fost eliminarea acestor discrepanțe care nu sunt altceva decât o discriminare crasă a contribuabililor din România.

Unul din angajamentele pe care USR PLUS și le ia în fața românilor este #fărăpensiispeciale și #fărăsinecuri pentru că doar astfel putem face România o țară prietenoasă pentru toți locuitorii ei.”, scrie Claudiu Năsui.