10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 9:31

USR îi cere lui Klaus Iohannis să nu mai tragă de timp pentru consultări

spot_img

Conducerea USR „a luat act cu neplăcută surprindere” de faptul că președintele Klaus Iohannis a amânat consultările cu partidele politice până săptămâna viitoare, deși chiar șeful statului admite că avem o criză politică gravă.

“Biroul Național al USR a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că președintele Klaus Iohannis a permis acțiunile pripite, haotice și prost concepute ale fostului premier Florin Cîțu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbește să organizeze consultări cu partidele.

Este evident că organizarea rapidă a consultărilor și desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică. Acesta nu poate fi Florin Cîțu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un guvern funcțional.

USR PLUS îl îndeamnă pe președintele României să nu tragă de timp și să medieze politic această criză”, a transmis USR într-un comunicat, după declarațiile de la Cotroceni.

Liderii USR au declarat și înainte de moțiune, și după vot, că vor refacerea coaliției de guvernare cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu premier.

M. Nedelcu