14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 22:55

USR cere plen reunit pentru moțiune

spot_img

Liderii USR au cerut o nouă ședință a plenurilor reunite ale Parlamentului, pentru dezbaterea moțiunii de cenzură.

„Solicităm să procedați la convocarea ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului, pentru dezbaterea moțiunii de cenzură “Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, se arată în cererea trimisă de USR  celor doi președinți – Anca Dragu (Senat, USR PLUS) și Ludovic Orban (Camera Deputaților, PNL).

Pentru a fi convocată o nouă ședință de plen, e nevoie de acordul comun al celor doi președinți, potrivit articolului 14 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Pe de altă parte, ordinea de zi a acestor ședințe de plen e stabilită de Birourile Permanente Reunite. 

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS a declarat că în Biroul Permanent se vor dezbate cele două puncte de vedere și se va vota concluzia – PNL și UDMR, dar și PSD susțin că cererea prim-ministrului adresată CCR este admisibilă și trebuie așteptată o decizie a Curții Constituționale, iar USR PLUS și AUR, semnatarii moțiunii, consideră că se poate invoca o altă decizie CCR în care se spune că atunci când se inițiază o moțiune, aceasta trebuie să își urmeze cursul, așadar să fie dezbătută și votată în cadrul procedurii de 5 zile.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, joia trecută, în şedinţă comună, pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

La ședința BPR a celor două camere, PNL și PSD au votat, la propunerea UDMR, ca moțiunea USR PLUS AUR să fie citită în plen, dar dezbaterea și votul să fie amânate până la o decizie a CCR, sesizată de Guvern încă de miercuri.

                                                                                                      Adina Silav