17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 4:12
No menu items!

USR cere demisiile miniștrilor Economiei și Internelor, Virgil Popescu și Lucian Bode

spot_img

Parlamentarii USR le cer miniștrilor Energiei și Internelor, Virgil Popescu și Lucian Bode, să demisioneze din Executiv. Ei susțin că Popescu nu a pregătit liberalizarea prețurilor la energie, iar Bode „se lasă condus de milițienii din acest minister”.

„Cerem demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu. Credem că a demonstrat, a avut timp doi ani și ceva în care să arate că poate să facă ceva cu România, să arate că înțeleg <cu ce se mânâncă> acel minister. Din punctul nostru de vedere a eșuat. Virgil Popescu trebuie să plece. A scăpat din mână partea de liberalizare, nu a pregătit nimic din ce urma să vină”, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

El anunță că USR va depune moțiune simplă împotriva lui Popescu în prima zi a noii sesiuni parlamentare.

USR cere din nou și demisia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, apreciind că la conducerea instituţiei este nevoie de un „om curajos”, care „să nu se lase condus de miliţienii din acest minister”.

„Legat de ministrul Bode… Ministerul ăla e în degringoladă. Ministrul Bode are mai mult de un an de când este la cârma acelui minister. Am văzut azi că a ieșit să ne spună că lucrurile merg greu și are o grea moștenitenire. Mulțumim, asta știm și noi. Domnul Bode a eșuat și îi cerem demisia. E nevoie de un nou ministru de Interne, unul care să nu se lase condus de milițienii din acest minister, un om curajos care să se lupte cu sistemul învechit, nu un observator care să ne spună că lucrurile sunt complicate în acel minister”, a spus Moșteanu.

                                                                                                                 Adina Silav