19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:37
No menu items!

USR cere demisia ministrului de Interne, după incidentele de la Parlament

spot_img

USR solicită demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, după ce protestatarii au încercat să forțeze intrarea în Parlament. USR arată faptul că jandarmii au fost luați prin surprindere, în condițiile se știa de protest de mai bine de o săptămână.

„Ministrul Lucian Bode trebuie să-și dea demisia: Protestul AUR a fost anunțat, e absolut de neacceptat ca forțele de ordine să fie nepregătite.

USR cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode pentru modul în care forțele de ordine au fost surprinse astăzi de protestul organizat de AUR la Parlament. Protestatarii au reușit să sară gardurile și să vandalizeze mașini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi blocați în Parlament din cauza protestului, iar miniștrii guvernului PSD – PNL nu au mai venit la audieri, ci au anunțat că se conectează online la audierile din comisi”, a transmis USR.

USR precizează că protestul nu a fost unul spontan, ci anunțat de mai bine de o săptămână, fiind de neconceput ca forțele de ordine, care au exact această responsabilitate, să asigure securitatea unei clădiri, să fie depășite de o mână de oameni care au ajuns să împingă garduri și mașini.

„Protestul de astăzi a arătat că există clar o problemă legată de capacitatea acestui guvern și a Ministerului de Interne de a face față unei situații previzibile si anunțate, iar Lucian Bode trebuie să dea demisia.

Nu este prima dată când forțele de ordine din subordinea lui Lucian Bode nu își fac treaba, după ce săptămâna trecută polițiștii au preferat să o protejeze pe senatoarea Diana Șoșoacă în loc să apere drepturilor unor jurnaliști care realizau un reportaj”, au adăugat reprezentantii USR.

                                                                                                             Adina Silav