28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 15:06
No menu items!

USR a rămas fără PLUS. Dacian Cioloș și-a dat demisia din fruntea partidului

spot_img

Dacian Cioloş şi-a anunţat oficial demisia din funcţia de preşedinte al USR, spunând și că nu va mai candida la șefia formațiunii la următoarele alegeri. El a argumentat că programul său nu a fost votat de Biroul Național, astfel că dacă nu are susținere pentru schimbările propuse, „am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia”. Președintele interimar al partidului, până la un viitor Congres, va fi vicepreședintele Cătălin Drulă.

„Sensul pentru care am candidat la președinția partidului a fost să contribui la modernizarea partidului, de care acest partid are nevoie după fuziune. Pentru ca acest lucru să se întâmple, aveam nevoie și de susținerea și complicitatea (sic!) Biroului Național.

Credința mea e că partidul USR este în continuare o alternativă pe scena politică din România, o alternativă la extremism. Nu mai departe decât astăzi am văzut cât de ușor încearcă unii să rezolve dezbaterile, luăm de gât un om și îl dăm afară. E nevoie de un partid credibil, deschis față de societate, care își dorește modernizarea României. Eu asta am propus prin planul pe care l-am prezentat: o deschidere față de societate, față de mediul de afaceri. Rămân în continuare în partid”, a declarat Cioloș.

Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea