2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 7:06
No menu items!

USR a prezentat „Cartea neagră a PNL-PSD”, după un an de guvernare

spot_img

La împlinirea unui an de guvernare PSD – PNL, USR a lansat „Cartea neagră a guvernării”, în Piața Victoriei, unde sunt proiectate, pe tot parcursul zilei de joi, mesaje pe care liderii formațiunii susțin că le primesc de la oameni. 

Conform Agerpres, printre mesajele proiectate s-au numărat: „Simplu: nu mai furaţi banul public!”, „Fiţi schimbarea pe care o aşteptăm de atâta timp, iar, dacă nu puteţi, lăsaţi-i pe alţii să fie. România, te iubesc! Români, meritaţi mai mult!”, „Vă rog din suflet, nu mai furaţi!”, „În România trăiesc 870.000 de persoane cu dizabilităţi care primesc lunar o indemnizaţie mizeră de 526 de lei de la guvernul USLDMR. Domnul Ciolacu oare poate trăi cu această sumă lunară?”, „Ruşine!”.

Liderii USR au declarat că actuala coaliției de guvernare a luat „numai decizii inepte”, deoarece „după un an de guvernare PSD – PNL, oamenii suferă cele cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani la energie şi produsele alimentare de bază, iar ratele la bănci au crescut de patru ori”.

„România nu a mai trecut printr-o astfel de inflaţie din 2004. Deciziile inepte prin care Guvernul a încercat să controleze piaţa de energie au făcut ca România să aibă printre cele mai mari preţuri la energie pentru populaţie din Europa. Guvernul Ciucă a ales cea mai proastă formă de intervenţie: preţurile au continuat să crească şi bugetul public a fost făcut praf. Marile proiecte ale României au fost ratate: nu avem spitale noi, nici legi ale Educaţiei, nici autostrăzi”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

În opinia sa, PNRR, „principala sursă de modernizare” a României, este „în pericol din cauza ritmului foarte lent” cu care Guvernul reuşeşte să îndeplinească cerinţele pentru a putea cere noi tranşe de bani. 

Conducerea USR a cerut liderilor coaliţiei „să oprească risipa din banii publici”, să reducă taxele pe muncă şi „să îi dea afară din Guvern pe miniştrii plagiatori şi incompetenţi”.

M. Nedelcu