19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 22:06
No menu items!

USL îl acuză de mită electorală pe președintele PDL Constanța

spot_img

Reprezentanții USL s-au supărat pe Christian Gigi Chiru, candidat ARD la Senat în Colegiul 4. USL a depus, joi, o plângere penală şi sesizări către mai multe instituţii, respectiv Parchetul Judecătoriei Constanţa, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Biroul Electoral Judeţean, împotriva preşedintelui PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru.

Acesta este acuzat de mită electorală. Membrii USL susţin că au o înregistrare audio-video din care reiese acest lucru. „USL se află în posesia şi a depus la dosar o înregistrare audio-video cu privire la un caz de mită electorală practicat de candidatul ARD constând în promisiunea oferirii unor sume de bani unor persoane din zona cartierului Tomis Nord – Constanţa, unde desfăşoară activităţi de strângere de semnături şi voturi pentru acest candidat.

Discuţiile înregistrate redau şi modalitatea de remunerare pentru activitatea de strângere de semnături – 2-3 milioane lei pentru fiecare persoană”, se arată într-un comunicat de presă al USL.

Liderul PDL spune însă că este vorba despre un filmuleţ făcut de fratele Mariei Stavrositu, candidată PP-DD în acelaşi colegiu, care se filmează în timp ce declară o altă identitate și simulează mituirea unei persoane în numele său. Înregistrarea poate fi urmărită şi pe Youtube. D.M.