4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:01
No menu items!

USL a obținut 346 de mandate în Parlament

spot_img

Uniunea Social Liberală a câştigat toate mandatele din 25 de judeţe şi a obţinut deocamdată 346 de mandate în Parlament. Se estimându-se în continuare o creştere a acestora, conform numărătorii paralele parţiale efectuate la sediul Partidului Social Democrat, în noaptea de duminică spre luni, așa cum a precizat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Judeţele în care colegiile sunt închise şi USL a câştigat sunt: Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti. „În afară de mandatele din aceste 25 de judeţe, unde am închis toate colegiile, deci am luat toate mandatele de parlamentari din aceste 25 de judeţe, numărul total de mandate pe care USL le-a câştigat până la această oră este de 346. Asta înseamnă că, dacă numărul de parlamentari rămâne 470 – 73,6% număr de mandate, dacă numărul de parlamentari ajunge la 500, înseamnă 69,2%, dacă numărul de parlamentari se duce la 520, USL-ul are 66,5, a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că membrii USL au început o discuţie cu UDMR şi ea va continua.

Cât despre consultările cu preşedintele Traian Băsescu, Liviu Dragnea a precizat că acestea vor avea loc marţi sau miercuri după-amiaza, prilej cu care şi-a exprimat speranţa ca şeful statului să îl va desemna premier pe Victor Ponta. D.M.