3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:31
No menu items!

US Navy a testat cu succes interceptori antirachetă care vor fi instalaţi în România

spot_img

Racheta de tip SM-3 este concepută pentru a distruge rachete balistice în spaţiu, iar rachetele de tip SM-2 ajută navele să apere spaţiul aerian din zona în care se află

 racheta

Marina americană a testat joi cu succes o nouă actualizare a sistemului de apărare antirachetă AEGIS, distrugând simultan două rachete de croazieră şi o rachetă balistică în largul coastelor Hawaii, anunţă Agenţia pentru Apărare Antirachetă (MDA) din cadrul Departamentului Apărării pe site.

Distrugătorul USS John Paul Jones, cu baza la Pearl Harbor, a interceptat racheta balistică cu o rachetă ghidată de tip SM-3, lansată simultan cu două rachete de tip SM-2 care au interceptat rachetele de croazieră la joasă altitudine, potrivit MDA.

Testul, care a avut loc joi la ora 1.00 GMT, a validat sistemul de apărarea antirachetă AEGIS construit de către Lockheed Martin Corp şi două rachete de tip diferit construite de Raytheon Co.

Conform producătorului Raytheon Co, un contractor al Apărării americane, racheta de tip SM-3 este concepută pentru a distruge rachete balistice în spaţiu, iar rachetele de tip SM-2 ajută navele să apere spaţiul aerian din zona în care se află.

Actualizarea urmează să fie instalată la bordul distrugătoarelor americane dotate cu sistemul AEGIS şi face parte din sistemul AEGIS Ashore care urmează să devină operaţional în România.

NATO a inaugurat în octombrie instalaţia de la Deveselu, a cărei misiune este să apere Europa de Sud-Est de atacuri cu rachete balistice.