10.9 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 20:35
No menu items!

Ursula von der Leyen va fi candidata PPE pentru un nou mandat la Comisia UE

spot_img

Viitorul preşedinte al Comisiei Europene va fi ales în conformitate cu rezultatul alegerilor europarlamentare, iar Partidul Popular European (PPE) va confirma candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat, a declarat vineri Antonio Tajani, vicepreşedinte PPE și ministrul de externe al Italiei, citat de ANSA.

„Tratatele prevăd că preşedintele Comisiei este ales ţinând cont de rezultatul alegerilor pentru noul Parlament European”, a spus Tajani.

„PPE îşi va desfăşura Congresul la Bucureşti în februarie şi cred că vom confirma candidatura Ursulei von der Leyen”, a răspuns Tajani unei întrebări adresate de presă despre posibilitatea nominalizării lui Mario Draghi, fost premier italian și fost preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE).

”Va trebui să aşteptăm răspunsul votului popular şi vom decide pe baza indicaţiilor date astfel de cetăţenii europeni”, a adăugat vicepreşedintele PPE.

Ziarul italian La Repubblica a scris vineri că preşedintele francez Emmanuel Macron se află în contact cu alţi lideri europeni în legătură cu un posibil acord pentru candidatura lui Mario Draghi pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene. Surse apropiate fostului premier italian, citate de agenţia ANSA, afirmă că el nu este interesat de acest post.

T. S.