Ursache, ASF: Mediul investițional așteaptă Fondul Suveran, dar acesta ar trebui listat în viitor

Mediul investițional românesc așteaptă Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), iar acesta ar trebui listat, în viitor, pe piața reglementată, a declarat, marți, Mircea Ursache, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), într-o conferință organizată de Bursa de Valori București (BVB).

“Cea mai mare așteptare, astăzi, în mediul investițional românesc este Fondul Suveran. Dezbaterea pe care am avut-o recent împreună cu jucătorii pieței ne-a arătat că există clar diferențe mari între ceea ce dorim noi în piața de capital și forma actuală a actului supus dezbaterii publice. Aici este rolul nostru de a prezenta, în cadrul dezbaterilor publice și, mai ales, în cadrul dezbaterilor care vor urma la nivel parlamentar, avantajele unui fond suveran transparent cu raportări, cu guvernanță corporativă în care toate participațiile statului care intră în Fondul Suveran să fie listate, iar într-un viitor, însuși Fondul Suveran să fie listat pe piața reglementată”, a spus Ursache, citat de Agerpres.

Oficialul ASF a arătat că integrarea în Uniunea Europeană nu poate fi făcută doar cu entuziasm și cu dorința de a alinia legislația noastră la legislația europeană.

“Ea trebuie să mai însemne și altceva: continuarea procesului de eliminare a tuturor barierelor. Nu vreau să vă aduc aminte de acum 4 ani când existau bariere neconstituționale, precum interdicția unor fonduri de investiții de a deține acțiuni la alte fonduri, altele care perturbau piața concurențială”, a mai declarat vicepreședintele ASF.

T.S.

NICIUN COMENTARIU