32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:32
No menu items!

Urs agresiv, împuşcat de vânători în Harghita. Animalul a intrat într-o casă

spot_img

Autorităţile harghitene au intervenit în cursul nopţii trecute pentru alungarea unui urs din oraşul Bălan, care a intrat într-o casă. Ursul a devenit agresiv şi a încercat să atace echipa de interveniţie. El a fost împuşcat de vânători, fiind rănit, iar apoi alungat în pădure. 

Potrivit Jandarmeriei Harghita, marţi seară, o femeie a semnalat prezenţa a trei urşi pe strada 1 Decembrie 1918 din oraşul Bălan.

“La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie, care împreună cu reprezentanţi ai asociaţiei de vânători şi primarul localităţii au trecut la alungarea unui singur urs aflat în zona locuinţelor. Pe timpul îndepărtării, animalul sălbatic a pătruns într-o casă locuită al cărei proprietar nu se afla în imobil. A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenţie, ursul fiind astfel, rănit”, a precizat Jandarmeria.

Ursul a fost alungat în pădurea din apropiere şi nu au fost înregistrate decât pagube materiale.

“Echipa constituită a mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, iar în această dimineaţă se va încerca găsirea animalului rănit de către o echipă constituită în acest scop”, a mai transmis Jandarmeria Harghita.

De la începutul anului, au fost înregistrate la dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 15 apeluri, făcute prin intermediul 112, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite.

                                                                                                                 Adina Silav