3.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023 - 3:07
No menu items!

Următoarele sancțiuni impuse Rusiei vizează petrolul și sectorul bancar. Una dintre bănci deține 37% din piață

spot_img

Următoarele sancţiuni ale Uniunii Europene ce vor fi impuse Rusiei vor viza băncile şi în special Sberbank, precum şi petrolul, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru ziar german Bild am Sonntag.

Conform Agerpres, în interviul publicat duminică, ziarul i-a cerut preşedintei Comisiei Europene să prezinte punctele cheie ale celei de-a şasea serii de sancţiuni care va viza Rusia. 

„Ne uităm în continuare la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rus. Şi, desigur, există problemele legate de petrol, energie”, a spus Ursula von der Leyen.

Banca Sberbank a fost scutită până acum de sancțiunile anterioare deoarece este unul dintre principalele canale de plată pentru petrolul și gazul din Rusia, pentru toate țările.

Preşedinta Comisiei Europene a mai spus că UE lucrează la „mecanisme inteligente”, astfel încât şi petrolul să poată fi inclus în următoarele sancţiuni. 

„Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este ca Putin să obţină preţuri chiar mai mari pe alte pieţe pentru aprovizionarea care altfel ar merge către UE. Principala prioritate este reducerea veniturilor lui Putin”, a mai spus ea.”

E. Stan