26.1 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 0:40
No menu items!

Urmărit penal de DNA, generalul Neculai Bontic vrea să se pensioneze

spot_img

Generalul Neculai Bontic, audiat la DNA

La nici patru ore de la momentul la care Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că-l anchetează pentru nu mai puțin de 19 infracțiuni (dintre care 17 de luare de mită), generalul Neculai Bontic, adjunctul șefului Jandarmeriei Române pe probleme de Logistică, i-a înaintat ministrului afacerilor interne, Radu Stroe, cererea sa de trecere în rezervă.

Ministrul i-a și aprobat generalului solicitarea, după cum se precizează într-un comunicat remis de Ministerul Afacerilor Interne.

La data de 12 iulie 2013, ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a aprobat trecerea în rezervă a generalului maior Bontic Neculai, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Decizia de trecere în rezervă, la cerere, este  întemeiată pe prevederile Statutului cadrelor militare, urmând a fi înaintată Președinției pentru emiterea Decretului, potrivit competenței.

Ministerul Afacerilor Interne

DNA anunța vineri că adjunctul șefului Jandarmeriei Române pe probleme de Logistică, generalul Neculai Bontic, a fost pus sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru 17 infracțiuni de luare de mită, dar și pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și participație improprie la infracțiunea de delapidare, în formă continuată.

Sursa Zilei anunța încă de luna trecută că generalul Bontic este vizat de o anchetă a DNA, acesta semnând o primă declarație în fața procurorilor pe 17 iunie. 
Raluca Dan