2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:42
No menu items!

Urșii scumpesc autostrada Lugoj-Deva

spot_img

ursi masina

Premierul Victor Ponta a anunțat că subtraversarile ecologice pentru urși prevăzute a fi construite pe tronsonul de autostrada Lugoj-Deva vor costa aproximativ 30 milioane de euro.

Construcția loturilor de autostradă Lugoj-Deva era blocată de subtraversările pentru urși.  Premierul Victor Ponta a declarat că a fost acordat avizul de mediu pentru autostrada Lugoj-Deva.

Finanţarea pentru construcţia tronsoanelor de autostradă Lugoj-Deva era suspendată de Comisia Europeană pentru că oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale nu au prevăzut spații prin care animalele să poată traversa autostrada. Am obținut avizul de mediu pentru autostrada Lugoj-Deva (…) subtraversările pentru urși ne costă 30 milioane de euro”, a declarat Victor Ponta.

Mai multe organizații ecologice au atenționat Compania Națională de Autostrăzi și Ministerul Mediului că autostrada Lugoj-Deva ar putea duce la dispariţia populaţiilor de urși, căpriori, râși sau jderi din zonă. “Construirea autostrăzii Lugoj-Deva în lipsa acestui tip de studii poate duce la dispariţia lentă a populaţiei de urs şi afectarea gravă a populaţiilor de căprior, râs sau jder în Munţii Apuseni. Vrem ca autorităţile să se arate mai responsabile atunci când planifică autostrăzi şi să înţeleagă importanţa păstrării coridorului ecologic dintre Apuseni şi Carpaţii Meridionali, preciza organizația de mediu WWF – România.

Alexandru Maghiar