9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:26
No menu items!

UPDATE Vulpescu, revocat din funcția de membru în CA la Rompetrol Rafinare. Înlocuitor, șeful OPSPI

spot_img

Vulpescu, revocat din funcția de membru în CA la Rompetrol Rafinare. Înlocuitor, șeful OPSPI

Rompetrol Rafinare a decis în Adunarea Generală a Acționarilor de marți revocarea lui Remus Vulpescu din funcția de membru în Consiliul de Administrație și numirea lui Gabriel Dumitrașcu, șeful Oficiului de Privatizări, pe locul rămas disponibil, pentru un mandate care va expira pe 30 aprilie 2014.

UPDATE Revocarea lui Vulpescu a fost solicitată de acționarul majoritar – statul român – prin Ministerul Economiei, după cum se precizează în materialul informativ AGOA, publicat pe site-ul companiei.

Remus Vulpescu, șeful de Cabinet al ministrului Finanțelor, Daniel Chițoiu, a fost numit administrator la Rompetrol Rafinare în octombrie 2012. El a fost cel care a negociat în numele statului român vânzarea unui pachet de 26,69% din acțiunile deținute la Rompetrol Rafinare (44,69% – pachet deținut de stat la Rompetrol, în urma conversiei obligațiunilor în acțiuni).

În acelaşi timp, statul a rămas acţionar al companiei petroliere, al cărei cel mai important activ este rafinăria Petromidia, cea mai mare rafinărie din România după capacitatea de rafinare. Totodată, kazahii de la KazMunaiGas (KMG), acţionarul unic al grupului Rompetrol, s-au angajat să creeze un fond de investiţii de un miliard de dolari în care statul român va deţine o participaţie de 20%.

Cosmina Croitoru