3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 13:49
No menu items!

UPDATE Vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu, află sâmbătă dacă va fi arestat preventiv

spot_img

marius oprescu cj olt

UPDATE – Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, va fi cercetat în libertate, după ce, sâmbătă, magistrații de la Judecătoria Slatina au respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova de arestare preventivă.

Oprescu a fost citat sâmbătă, în stare de libertate, la Judecătoria Slatina. Vicepreședintele CJ Olt este învinuit de ucidere din culpă, după ce a fost implicat într-un accident rutier cu mai multe victime, dintre care una a decedat la spital.

De asemenea, medicul Ecaterina Buzău, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Slatina, managerul spitalului slătinean, Andrei Iordache și o asistentă de la UPU, reținuți joi seara în acceași cauză în care este învinuit Oprescu, vor fi cercetați în libertate, cu interdicția de a părăsi țara, a declarat Radu Țuluca, avocatul lui Oprescu.

“În această seară (n.r. vineri seară)s-au încheiat cercetările. S-a decis ca doamnele (n.r. medicul de la UPU și asistenta) să fie cercetate în stare de libertate (…), ca domnul doctor să fie cercetat în libertate cu interdicția de a părăsi țara. (…) Mâine (n.r. sâmbătă), la ora prânzului, domnul vicepreședinte va fi citat, în stare de libertate, la judecătorie, pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă solicitat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova“, a precizat avocatul.

Vineri seara, după ora 20,30, au expirat ordonanțele de reținere emise joi seara de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Andrei Iordache, șefa UPU, medicul Ecaterina Buzău și o asistentă.

Cei patru au fost audiați vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, timp de aproape șapte ore, în dosarul referitor la accidentul rutier în care a fost implicat Marius Oprescu pe 3 octombrie. Cercetările în dosar sunt efectuate, începând de vineri, de procurori de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

C.C.