19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 15:11
No menu items!

UPDATE Tăriceanu îl somează pe Antonescu să revină la guvernare, după ce a vorbit direct cu Ponta

spot_img

VIZITA - CONFERINTA - SPITALUL GIULESTI

Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al Partidului Național Liberal (PNL), i-a cerut, miercuri, lui Crin Antonescu să reconsidere decizia de a ieși de la guvernare. Acesta a declarat că a vorbit deja cu premierul Victor Ponta, iar dacă actualul șef al PNL nu vrea să-și asume reînnodarea USL, o va face el.

”În loc să ne concentrăm pe obiectivele de creștere economică, am observat în ultimele săptămâni că suntem martorii unei crize care în loc să se atenueze se adâncește. A fost o criză, mai degrabă, în jurul unor nume, chiar și de miniștri, una de orgolii, de ambiții politice, cu deznodământul de ieri. În orice căsătorie pot apărea și neînțelegeri, dar acestea nu trebuie să ducă în mod obligatoriu la divorț. Am fost protagoniștii unui spectacol jalnic”, a declarat Tăriceanu.

UPDATE Tăriceanu a precizat că a vorbit direct cu Victor Ponta, iar acesta i-a spus că vrea să continue proiectul USL ”în actuala formă”. Fostul președinte al PNL a subliniat că dacă Antonescu nu va face acest lucru o va face el anunțînd că merge la Palatul Victoria pentru a discuta, din nou, cu Victor Ponta.

Tăriceanu susține că este „altceva la mijloc” și a anunțat că va rămâne alături de „marea familie liberală”, dar nu poate accepta decizia luată marți seară de PNL, apreciind că a fost luată pe baza unor informații false, iar colegii săi „au fost induși în eroare”.

”Fac un apel la Crin Antonescu să revină asupra deciziei de ieri şi să revină în USL. Câteva considerente: România este într-o situaţie delicată chiar dacă sunt semne de creştere economică. Suntem într-o criză politică. Cred că trebuie să facem un efort să încercăm să punem mai presus de interesele personale  interesele unor oameni care merită ceva mai bun. Dragă Crin, dacă nu-ţi vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere lui Victor Ponta să-şi ţină toate angajamentele faţă de PNL. După această declaraţie mă voi întâlni cu Victor Ponta şi îi voi cere direct aceste solicitări”, a declarat Tăriceanu.

Politicianul a declarat marți, după Biroul Permanent al PNL, că se gândește să plece din partid din cauza rupturii ”pripite” a USL, votând chiar împotriva acestei decizii. „Personal nu am votat pentru ieşirea de la guvernare, am votat împotrivă. Mai degrabă s-a dorit o rezolvare expeditivă. Cred că e o atitutidine uşor pripită”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă se gândeşte să plece din partid, Tăriceanu a spus: „Noaptea e un sfetnic bun, o să mă gândesc foarte bine la asta”. Politicianul ar putea fi urmat și de alți parlamentari și lideri liberali.

Liberalii au decis, marți seară, să iasă de la guvernare. Toți miniștrii și secretarii de stat liberali din guvernul Ponta vor trebui să demisioneze. PNL cere și demisia lui Victor Ponta.

Cosmina Croitoru