12.9 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:44

UPDATE. Scandalul de la PNL Timiș, plătit cu umilință

spot_img
  • UPDATE

Alin Nica, susținător declarat al lui Florin Cîțu la șefia PNL, a fost ales preşedintele PNL Timiş în urma votului de sâmbătă al celor peste 800 de delegaţi prezenţi la Conferința de alegeri. Nica a obţinut 579 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Sorin Munteanu a obţinut 221 voturi. Cel de-al treilea candidat, deputatul Claudiu Chira s-a retras din cursă.

După scandalul generat săptămâna trecută, alegerile pentru desemnarea conducerii PNL Timiș sunt reluate sâmbătă, doar că nici Ludovic Orban, și nici Florin Cîțu nu merg la Timișoara pentru a participa la alegerile din filială. 

La alegerile de sâmbătă, trei candidaţi sunt înscrişi la funcţia de preşedinte al PNL Timiş: Sorin Munteanu, Claudiu Chira şi Alin Nica. 

Săptămâna trecută a fost scandal de amplore la PNL Timișoara, unde s-au reluat alegerile pentru desemnarea noii conduceri la nivelul organizației municipale a PNL. Viceprimarul orașului, Cosmin Tabără, a fost ales președintele filialei, după ce a obținut 238 de voturi, dublu față de contracandidatul său, deputatul Claudiu-Martin Chira. 

Liberalii prezenți la eveniment aproape că s-au luat la bătaie, fiind necesară mobilizarea forțelor de ordine, care au separat grupurile cu garduri de protecție.

Inițial alegerile în PNL Timișoara au avut loc pe 3 iulie, fiind desemnat președinte, Raul Ambruș, consilier local și președinte al organizației județene de tineret. Ambruș se numără printre susținătorii lui Ludovic Orban, în pofida deciziei președintelui interimar al PNL Timiș, Alin Nica, de a-l susține pe premierul Florin Cîțu.

Alegerile desfășurate pe 3 iulie au fost declarate nestatutare de către conducerea județeană, respectiv de către Alin Nica.

Emanuel Stan