23.7 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 12:30
No menu items!

UPDATE. Profesorii au ieșit în stradă și la Sibiu, dar după vizita lui Iohannis. Motivul invocat de sindicaliști: „Nu erau strânse semnături”

spot_img

Peste 1.000 de cadre didactice protestează, vineri dimineață, la Sibiu, la o zi distanță de colegii lor care au ieșit în stradă, joi, cu zecile de mii, în Capitală și în mai multe orașe din țară și după vizita oficială a lui Klaus Iohannis și a președintelui Germaniei Frank-Walter Steinmeier.

„În data de 26 mai 2023, între orele 10:00-12:00, PICHET în fața Instituției Prefectului Județului Sibiu, participă aproximativ 1.000 de angajați din învățământul sibian. Noi, greviștii de la Sibiu, avem un singur mesaj pentru guvernanți. Suntem părinți!!! Contăm? Având în vedere declarația <<cei care contează sunt copiii și părinții>>”, transmiteau în urmă cu două zile reprezentanții sindicatului cadrelor didactice din Sibiu.

De altfel, joi, cei doi profesori din fruntea țării, Klaus și Carmen Iohannis s-au aflat într-o lume cu totul paralelă cu cea a profesorilor care au dat o adevărată lecție de democrație tuturor guvernanților.

  • UPDATE

Irina Iakab, lider de sindicat în cadrul Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP), susține că protestul nu a putut fi organizat joi din cauza procedurilor interne.

”Un miting se poate organiza după ce se consultă membrii sindicatului. Noi am cerut să organizăm astăzi (vineri – n.r.) mitingul, pentru a avea timp să strângem semnături de la membrii noștri de sindicat”, a explicat Irina Iakab, potrivit turnulsfatului.ro.

R.Dan