8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 8:01
No menu items!

UPDATE. PNL mai pierde doi deputați

spot_img

Și deputatul PNL, Constantin Șovăială, și-a anunțat, joi, demisia din grupul PNL de la Camera Deputaților. Acesta susține că PNL și-a pierdut direcția și nu vrea să gireze politici anti-naționale. Numărul parlamentarilor PNL care vor activa ca independenți ajunge astfel la 6. 

Dragi prieteni,

Am luat decizia de a mă retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților.

Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească și mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situație nu mă regăsesc.

Nu pot să girez politici și nici să fac politică atât de departe de români!

Sibienii m-au trimis în Parlament să lucrez la proiecte care „DEZVOLTĂ ROMÂNIA”, nu la proiecte care împing țara dintr-o criză în alta, oamenii mi-au oferit încrederea lor pentru A SCĂPA ȚARA DE PSD și nu pentru a cerși câteva voturi pentru un Guvern minoritar, cetățenii au votat PNL pentru A FACE O COALIȚIE DE DREAPTA cu care să guvernăm 4 ani, nu câteva luni dupa care să provocăm cea mai mare criză politică din ultimul deceniu.

Vorbesc zilnic cu zeci de români la cabinetul parlamentar. Oamenii cred că PNL și-a pierdut direcția. Uneori simt același lucru. Cu toate acestea, încă nu demisionez din PNL. Rămân în Parlament, neafiliat la un grup parlamentar. Voi veghea la respectarea legilor și nu voi gira niciun proiect împotriva bunului simț.

Sper că PNL se va trezi din acest „vis urât” și ca la un moment dat toți liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României. Toți! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea și mai ales Ludovic Orban!

Am demonstrat că PNL poate câștiga încrederea oamenilor cu proiecte serioase. În numele acestora, în numele românilor care le merită, avem datoria de a reface coaliția de dreapta! România are nevoie de un Guvern cu puteri depline care să fie asumat de partenerii de dreapta, nu de unul “încropit pe sub tejghea”.

Gestul meu și al altor colegi de a pleca din Grupul parlamentar al PNL trebuie sa fie un semnal puternic pentru conducerea partidului!

Rămân liberal, aproape de oamenii de dreapta și, mai ales, alaturi de sibienii care încă mai așteaptă un PNL așa cum le-am promis la alegeri”, a scris Constantin Șovăială pe contul său de Facebook. 

Deputatul Ionel Dancă a anunțat joi că și-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL.

“Mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul președintelui Camerei Deputaților și, începând cu data de astăzi (joi – n.r.), sunt un parlamentar liber al PNL și voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a declarat Ionel Dancă.

Dancă și-a motivat decizia prin faptul că actualul Guvern a abandonat progamul de guvernare cu care PNL a obținut voturile românilor.

“Practic, noi în PNL am fost în fața oamenilor cu un mesaj care a primit votul de încredere la alegerile parlamentare din 2020, în singura formulă legitimă de guvernare, alături de coaliția formată din PNL, USR și UDMR. Românii ne-au dat acest vot, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor, prin urmare, acest gest de protest față de noua conducere a PNL, care, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis au aruncat țara în haos și au distrus coaliția de guvernare, au abandonat programul de guvernare”, a mai spus Dancă.

Până acum, 5 parlamentari PNL, în frunte cu fostul președinte liberal Ludovic Orban, au demisionat din grupul parlamentar PNL. 

Raluca Dan