Spitalul județean Suceava, închis pentru dezinfecție după două decese. Numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 52 / UPDATE

  UPDATE. Încă 25 de cadre medicale din Spitalul Suceava au fost confirmate cu coronavirus. Totalul a ajuns la 52, transmite Antena 3.

  Problemele de la Spitalul din Suceava se agravează de la o oră la alta. Rezultatele testelor sosite luni după-amiază arată că alte 25 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. “Bilanțul” a ajuns la 52 de cadre medicale. 

  Practic, într-o singură zi aproape că s-a dublat numărul cazurilor de medici și asistenți medicali în cazul cărora s-a confirmat îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

  UPDATE ORA 15.45:  Spitalul Județean din Suceava a fost închis, va fi dezinfectat în 48 de ore și transformat în spital pentru COVID-19. Vor fi aduși medici de la alte spitale și din alte județe”, a Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

  Spitalul Județean din Suceava a fost închis, va fi dezinfectat în 48 de ore și transformat în spital pentru COVID-19, iar pentru că întreg personalul medical de acolo este în izolare, vor fi aduși medici de la alte spitale și din alte județe, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

  Al cincilea, dar și al patrulea deces al unor persoane confirmate cu coronavirus s-au înregistrat în România luni dimineață. A patra a fost o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie la Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice. Grupul de Comunicare Strategică menționează că femeia nu a intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv și nici nu are istoric privind călătorii în zone afectate. 

  ”Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).”, au precizat oficialii români. 

  Spitalul de Boli Infecțioane din Suceava este într-o situație critică, după ce nu mai puțin de 27 de cadre medicale (18 medici și 9 asistenți medicali) au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus”, au transmis reprezentanții spitalului într-un comunicat de presă.

  Managementul spitalului afirmă că a luat toate măsurile posibile, imediat ce s-au înregistrat primele cazuri de Covid-19 în România.

  „Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privința istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât și cu o criză mondială în ceea ce privește echipamentele de protecție, situație care nu este specifică Spitalului Județean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijență din partea noastră, am făcut tot ce am putut și am achiziționat toate materialele de protecție pe care le-am găsit pe piață. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alții au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluții, în condiții de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus și în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetățeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuși doar împreună”, a mai transmis Spitalul Județean Suceava.

   

  NICIUN COMENTARIU