2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:23
No menu items!

UPDATE Ministrul apărării ar putea fi audiat în Parlament în cazul Turcescu. DECIZIA se amână / VIDEO

spot_img

Fostul ministru al apărării Corneliu Dobrițoiu, șeful Comisiei de Apărare din Senat, a cerut audierea ministrului Mircea Dușa, în scandalul “Robert Turcescu – ofițer acoperit”

Robert Turcescu_SZ

  • UPDATE

O decizie în privința audierii ministrului apărării, Mircea Dușa, în Parlament, în scandalul în care este implicat Robert Turcescu, se amână pentru o ședință ulterioară.

Comisia de Apărare a Senatului nu a întrunit cvorumul necesar pentru a lua o hotărâre legată de propunerea avansată de șeful Comisiei, fostul ministru al apărării Corneliu Dobrițoiu.

Fostul ministru al apărării Corneliu Dobrițoiu, șeful Comisiei de Apărare din Senat, a cerut, marți, audierea ministrului apărării, Mircea Dușa, în scandalul în care este implicat Robert Turcescu care a susținut, duminică seara, că a fost ofițer acoperit.

Un ofiţer acoperit nu are identitate militară. Turcescu nu avea dreptul să fie colonel în Armată, dat fiind faptul că nici n-a făcut armata. (…)Dacă Turcescu a fost acoperit, categoric că nu vom primi nicio informaţie. Dacă Turcescu nici nu a existat în evidenţele Direcţiei Generale de Informaţii Militare sau Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, categoric asta se poate spune: <<Nu a existat Turcescu în evidenţele noastre, punct>>.

Corneliu Dobrițoiu
fost ministru al apărării, șeful Comisiei de Apărare din Senat

Dobrițoiu a precizat că ministrul apărării nu cunoaște lista ofițerilor acoperiți. Cerem explicații de la ministrul în funcțiune“, a mai spus acesta.

Șeful Comisiei de Apărare din Senat a mai susținut că în acest scandal trebuie să se autosesizeze Parchetul Militar, petru că Ministerul Apărării nu se poate transforma în instanță.

R.D.