7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 21:10
No menu items!

UPDATE MApN: Un militar român a murit şi alţi doi au fost răniţi într-un atac sinucigaş în Afganistan. Românul decedat este Claudiu Constantin Vulpoiu

spot_img

militar afganistan

UPDATE

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuț Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu și caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu și Eugen Valentin Pătru au fost răniți în Afganistan, duminică dimineață, în urma unui atac sinucigaș cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în mașina de luptă, a informat Biroul de Presă al MApN.

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, angajat al MApN din 2001, era căsătorit și avea un copil. A mai participat la șase misiuni externe în Afganistan și Irak.

Potrivit MApN, militarii români din Batalionul de Manevră dislocat în provincia Zabul executau o misiune de patrulare, cu trei mașini de luptă MRAP (rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor — Mine-Resistant Ambush Protected), pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operațională înaintată Mescall.

Potrivit ministerului, în urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Un convoi românesc din provincia afgană Zabul a fost ținta unui atac sinucigaş, care a provocat moartea unui militar, relatează 1tvnews.af.

Atacul a avut loc la ora locală 10.00, în districtul Shar-i-Safa din provincia Zabul, în apropiere de graniţa cu Pakistanul, a afirmat guvernatorul districtului.

“Convoiul militar era format din români”, a precizat el, adăugând că un soldat român a murit, iar alţi doi au fost răniţi.

Printre răniţi se află, de asemenea, doi afgani.

Atacul nu a fost revendicat pentru moment.

C.A.