16.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 4:42
No menu items!

UPDATE Incendiu într-un templu din India: peste 100 de morți și 300 de răniți / VIDEO

spot_img
  • UPDATE

Bilanţul tragediei a ajuns la 105 morţi şi peste 300 de răniţi, potrivit „The Indian Express”.

Cel puțin 84 de persoane au murit și peste 250 au fost rănite într-un incendiu de proporții care a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în faimosul templu Puttingal Devi din Paravur, în statul Kerala (sudul Indiei), din cauza exploziei unor materiale pirotehnice.

Potrivit agențiilor internaționale de presă, citate de Agerpres, focul a izbucnit în jurul orei locale 3.30 a.m. (sâmbătă, 22.00 GMT), în timp ce oamenii sărbătoreau cu artificii, din cauza unei scântei care a căzut peste o clădire adiacentă în care erau depozitate materiale pirotehnice, unele dintre ele extrem de puternice. Martori citați de agenția IANS au declarat că flăcările au cuprins templul și s-a produs o explozie uriașă. Acoperișul templului a fost afectat de foc. Explozia a fost atât de puternică încât numeroase case pe o rază de o jumătate de kilometru au fost avariate.

În momentul incendiului, un număr estimat între 10.000 și 15.000 de oameni – în mare parte femei și copii – asistau la evenimentul religios și la spectacolul pirotehnic.

Răniții au fost transportați la 10 spitale din zonă și, potrivit postului de televiziune NDTV, ministrul de interne din Kerala, Ramesh Chennithala, a luat „toate măsurile” în Ernakulam și Thiruvananthapuram, capitala statului, pentru ca aceștia să fie cât mai bine îngrijiți.

În Kerala este în vigoare o interdicție a folosirii de material pirotehnic pe districte, însă autoritățile emit permise punctuale pentru utilizarea acestora în timpul anumitor festivități. Autoritățile din Kerala au lansat o anchetă, în condițiile în care o astfel de tragedie nu are precedent în acest stat, unul dintre cele mai dezvoltate și mai bogate din India, faimos pentru atracțiile sale turistice.

Premierul indian Narendra Modi a descris accidentul drept „un șoc dincolo de cuvinte” și a adăugat că gândurile și rugăciunile sale merg către victimele infernului care s-a produs în timpul unui festival tradițional care avea loc la templu.

R.D.

foto: bbc.com