32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:29
No menu items!

UPDATE Evenimentul Zilei și Capital, în insolvență. Proprietarii editurii au cerut protecția legii falimentului

spot_img

evz_insolventa

Editura Evenimentul și Capital, cea care deține publicațiile Evenimentul Zilei (EVZ) și Capital și-a cerut, vineri, insolvența în baza articolului 27, aliniatul 5 din legea insolvenței. Asta înseamnă judecarea de urgență a cererii în termen de 5 zile, fără citarea părților.

UPDATE Potrivit lui Virgil Munteanu, director executiv Editura Evenimentul și Capital, acționarii sunt convinși că planul de reorganizare va evita intrarea în faliment a societății.

”Săptămâna trecută am facut un efort financiar și am achitat aproximativ 2.000.000 de lei, impozite către bugetul de stat. Situația cu care se confruntă presa tipărită, în special piața de difuzare a presei, ne-a tras un semnal de alarmă și am decis că cea mai bună soluție de protecție a publicațiilor Evenimentul Zilei și Capital este declanșarea procedurii de insolvență.În anul 2013, Editura Evenimentul și Capital a înregistrat un profit operațional considerabil, înregistrând astfel trei semestre în care acest indicator a fost pozitiv, ceea ce ne face să fim încrezători în elaborarea unui plan de reorganizare care să ducă la sustenabilitatea afacerii”.

Virgil Munteanu, director executiv Editura Evenimentul și Capital, pentru Sursa Zilei

Acționarul principal al societății este Dan Andronic (90% din acțiuni). Restul acțiunilor sunt împărțite între omul de afaceri George Păunescu (5%) și Claudiu Șerban (5%).

Intrarea în insolvență a EvZ se discută încă din 2013, la un moment dat fiind analizată posibilitatea ca revista Capital să fie trecută pe altă firmă, pentru a nu intra și ea în procedura de reorganizare, având în vedere că publicația reușește să se susțină singură.

Anul 2011 este ultimul pentru care este disponibilă situația financiară, care arată pierderi de 4,8 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 17,5 milioane de lei. Numărul mediu de salariați pe 2011 era de 102, dar de atunci cele două publicații și-au mai restructurat numărul de angajați.

Cosmina Croitoru
Cristi Ciupercă