26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:06
No menu items!

UPDATE. E oficial! Instalația de oxigen de la Cărbunești nu era defectă. ERA GOALĂ. Patru oameni au murit

spot_img
  • UPDATE

Patru pacienți ai Spitalului din Târgu Cărbunești au murit, după incidentul de vineri dimineață, când stația de oxigen s-a golit. 

Bilanțul pacienților care și-au pierdut viața la Spitalul din Cărbunești a crescut la trei. Revoltător este că tragedia de la Spitalul Cărbunești a avut loc pentru că instalația de oxigen era goală. Nu a fost identificată nicio o problemă tehnnică. Instalația trebuia pur și simplu alimentată. Pacienții au rămas fără oxigen, au fost evacuați, unii transefrați la alte spitale, iar alții ventilați în Ambulanțe. Din păcate, pentru trei dintre pacienții infectați cu Covid-19 dependenți de oxigen nu s-a mai putut face nimic.

Problema de realimentare a instalației de oxigen a fost remediată de firma de mentenanță, iar acum funcționează.

Pacienții care au fost duși la alte spitale – în Novaci, Rovinari și Tîrgu Jiu -, vor fi aduși înapoi și reinternați. La acest moment, patru dintre ei ar fi în stare gravă.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce trei pacienți au murit, vineri dimineață, la Spitalul din Târgu Cărbunești.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au deschis un dosar penal, în cadrul căruia se cercetează fapta de ucidere din culpă. Urmărirea penală se efectuează în momentul de față in rem, adică asupra faptei”, a anunțat IPJ Gorj.

La Spitalul din Târgu Cărbunești a fost activat codul roșu, după ce pacienții Covid au rămas fără oxigen. În spital erau 150 de bolnavi.

„La ora 6.35 s-a întrerupt alimentarea cu oxigen pe secţie. Atunci, am luat legătura cu toate secţiile şi am văzut că în toate secţiile era întreruptă alimentarea cu oxigen. Avem pregătite, dar nu foarte multe butelii de oxigen. Am sunat la DSU, la Ambulanţă pentru a ne ajuta cu butelii de oxigen”, a explicat Managerul Spitalului Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu. 

C.Dumitrescu