3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:44
No menu items!

Update: Boris Berzovsky ar fi avut urme suspecte în jurul gâtului. Poliția a prezentat rezultatul autopsiei

spot_img

Misterul morții miliardarului rus Boris Berezovsky se adâncește după ce un prieten al său a declarat presei că acesta avea urme de strangulare. Autoritățile britanice au efectuat autopsia miliardarului în vârstă de 67 de ani care a fost găsit mort în reședința sa de lângă Londra, sâmbătă, într-o încăpere încuiată pe dinăuntru.  Poliția a prezentat rezultatele autopsiei, care a fost efectuată luni. Potrivit datelor, moartea lui Berezovsky ar fi survenit în urma spânzurării.

Un amic al miliardarului, Nikolai Glushkov, care a vorbit cu soția lui Berezovsky imediat după ce aceata a văzut cadavrul soțului ei, a spus că acesta prezenta urme de strangulare.

Glushkov a precizat că lângă cadavru era și o eșarfă.

Potrivit oficialilor englezi, Berezovsky suferea de depresie dup ce, anul trecut, un tribunal i-a dat câștig de cauză adversarului său, Roman Abramovici, într-un proces de calomnie.

Soția miliardarului, Galina Berezovsky, proprietara vilei în care a fost găsit mort miliardarul rus, a fost interogată de poliție pentru a se afla dacă acesta intenționa să se sinucidă.

Glushkov și alți ruși aflați în exil în Marea Britanie nu cred că Berezovsky s-a sinucis și cred că el a fost asasinat din ordinul Moscovei.

Coincidența face ca o prietenă apropiată a soției lui Berezovky, Sasha Nerozina, să fie autoarea unui roman de spionaj în care un celebru oligarh rus aflat în exil este asasinat în locuința sa de lângă Londra. Scriitoare susține că nu are suspiciuni în privința tragicei coincidnțe.

Pe de altă parte, autoritățile de la Moscova au demarat procedurile legale de repatriere a averii lui Berezovsky. Miliardarul rus ar fi avut o avere de 7 miliarde de dolari. El s-a refugiat la Londra în anul 2000, imediat după venirea la putere a lui Vladimir Putin. Un tribunal din Rusia l-a găsit vinovat pe Berezovsky de fraudă și participarea la crima organizată și l-a condamnat la 13 ani de închisoare. În pofida mai multor cereri de extrădare venite din partea Moscovei, Londra a refuzat să îl predea pe miliardarul rus.

E.S.