13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 11:33

UPDATE Avion de vânătoare rusesc, doborât la granița Siriei cu Turcia / VIDEO

spot_img

Turcia a doborât marți un avion de vânătoare rus la frontiera sa cu Siria, anunță CNN-Türk, citat de Gazeta.ru.

  • UPDATE

Un oficial militar turc a precizat că pilotul avionului F-16 a avertizat echipajul aeronavei de vânătoare că a violat spațiul aerian al Turciei, înainte de a o doborî.

Avionul rusesc a primit 10 avertismente în 5 minute înainte de a fi doborât“, a anunțat ministerul turc al Apărării într-un comunicat citat de Reuters. De altfel, CNN Turcia a prezentat imagini radar care par să indice că avionul rusesc a zburat pentru scurt timp deasupra sudului Turciei, înainte de prăbușire.

La rândul său, ministrul rus al apărării a declarat pentru agenția de presă Interfax că avionul doborât este rusesc și că spațiul aerian al Turciei nu a fost violat.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că este “un incident foarte serios“, dar este prea devreme pentru a se trage concluzii.

Un avion de vânătoare s-a prăbușit, cuprins de flăcări, marți, într-o zonă de pe teritoriul Siriei foarte aproape de frontiera cu Turcia, a relatat Reuters, citând postul de televiziune privat turc Haberturk TV.

Avioane F-16 ale aviației turce au doborât aparatul de zbor care intrase în spațiul aerian al Turciei, a declarat un responsabil militar de la Ankara. Avionul doborât s-a prăbușit pe teritoriul sirian la 5 km la frontiera cu Turcia.

Potrivit RIA Novosti, piloții au reușit să se catapulteze.

https://www.youtube.com/watch?v=uf8xsqNmfFc