13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 20:05
No menu items!

UPDATE. Amenzi de la 2.000 la 4.500 de lei pentru membrii AUR care au intrat vineri în Primăria Timișoara. Reacția lui George Simion

spot_img
  • UPDATE

În replică la măsurile anunțate de autorități, liderul AUR, George Simion, a continuat, sâmbătă, atacul la adresa primarului Timișoarei. Simion a amenințat că înființează o așa zisă „Ligă” care să inițieze demersuri pentru demiterea edilului Dominic Fritz. Co-președintele AUR a susținut că mai mulți lideri politici ar fi  aderat la această „Ligă anti-Fritz”.

„Sunt reprezentanţi de la mai multe partide politice, reprezentanţi dintre autorităţile locale care au condus Timişoara şi judeţul Timiş şi au anunţat că se alătură Ligii anti-Fritz”, a transmis, sâmbătă, de la Timișora, George Simion.

Președintele AUR spune că această Ligă va avea evenimente publice periodice cu presa locală şi cu timişoreni, demarând şi adunarea de semnături pentru înlăturarea actualului edil din fruntea primăriei înainte de anul 2024, pentru că acesta „nu merită funcţia pe care o ocupă”.

„Pentru că vineri am văzut situaţia de pe teren şi am avut întâlniri cu mulţi bănăţeni decişi să-şi unească eforturile pentru spiritul Timişoarei, care nu mai este reflectat în niciun caz de administraţia locală de astăzi, vom anunţa în zilele următoare componenţa Alianţei pentru Unirea Românilor pe plan local, pentru eliminarea (demiterea, n.r.) primarului Dominic Fritz din viaţa politică românească prin alegeri democratice. O Ligă anti-Fritz. Nu anti-Fritz, cetăţeanul german paraşutat la Timişoara, ci anti-Fritz care le-a promis timişorenilor că vor avea condiţii normale (de trai, n.r.) dar s-a ajuns fără căldură în case, o administraţie păguboasă care are de plătit amenda de peste 20.000.000 de euro din banii românilor, pentru că nu a fost capabil să gestioneze situaţia de la Colterm”, a comentat Simion.

Inspectoratul de Jandarmi al judeţului Timiş a dat opt amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţiu închis şi alte patru pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, după incidentul de la Primăria Timişoara, unde, vineri, mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, co-președintele formațiunii, au intrat scandând lozinci împotriva primarului Dominic Fritz.

Subprefectul de Timiş Ovidiu Drăgănescu a anunţat, sâmbătă, că Inspectoratul de jandarmi a dat primele 12 amenzi, după ce oamenii legii au vizionat imagini de la incident. 

„Inspectoratul Jandarmeriei Timiş a aplicat primele amenzi în urma scandalului de ieri.
 
În urma vizionării filmărilor şi fotografiilor operative cu ocazia pătrunderii în sediul Primăriei Municipiului Timişoara a membrilor AUR, au fost constatate şi aplicate 12 sancţiuni contravenţionale astfel:
   – 8 sancţiuni în baza Legii 55/2020 în valoare de 4.500 lei, pentru intrarea într-un spaţiu închis fără purtarea măştii de protecţie 
  – 4 sancţiuni în baza Legii 61/91 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în valoare de 2.000 lei”, a anunţat Ovidiu Drăgănescu.
 
Vineri, George Simion și mai mulţi membri şi simpatizanţi ai AUR au pătruns în sediul Primăriei Timişoara scandând lozinci precum ”Ieşi afară, javră ordinară”, ”Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta” sau ”Ruşine, ruşine să vă fie”.
 
Ulterior, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Timiş a anunţat că a deschis dosar penal pentru violarea sediului profesional, cercetările fiind conduse de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.
 
R. Dan