21.2 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 20:35
No menu items!

UPDATE. Alertă cu bombă la bordul unui avion care urma să decoleze de pe Aeroportul Otopeni. Intervin trupele Antitero

spot_img

UPDATE: Verificările efectuate la Aeroportul Otopeni s-au încheiat și s-a constatat că amenințarea cu bombă a fost falsă, a anunțat Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

„Verificările efectuate de către instituţiile abilitate ale statului s-au încheiat şi s-a constatat că ameninţarea cu bombă a fost falsă.

Pasagerii urmează a fi îmbarcaţi, iar aeronava Lufthansa, cu destinaţia Munchen, va decola în cel mai scurt timp”, a transmis CNAB. 
 
Știrea inițială: 

O echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informaţii face verificări, vineri dimineață, după ce o persoană a anunţat că la bordul unei aeronave care urma să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă a fost plasată o bombă. Pasagerii au fost debarcaţi.

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti – Serviciul Poliţie Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti va exploda. S-a instituit o celulă de criză formată din specialişti din cadrul Serviciului Român de Informatii şi poliţiştii de la Transporturi Aeriene şi Frontieră”, a transmis IGPR.

Toţi pasagerii din aeronavă sunt verificaţi, precum şi bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Compania Națională Aeroporturi București a anunțat că aeronava aparține companiei aeriene Lufthansa, și urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Zborul LH 1655 cu destinația Munchen era programat la ora 6:00 și avea la bord 130 de pasageri.

Aeronava a fost parcată la o poziție izolată în vederea derulării, de către instituțiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă, acestea fiind încă în curs.

Pasagerii au fost debarcați, în prezent aceștia fiind grupați în zona de îmbarcare a terminalului.

Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București se derulează în condiții normale și nu se înregistrează perturbări, mai precizează CNAB.

                                                                                                                    Adina Silav