-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 22:17
No menu items!

Unul dintre răniții în explozia de la Petromidia a murit. A fost deschis un dosar penal

spot_img

Procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța Constanța au deschis, marți, un dosar penal având ca obiect explozia produsă luni la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat marți dimineață.

“Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18,00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menționate, o echipă de lucrători efectua o reparație a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea țițeiului, moment în care a izbucnit un incendiu”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit comunicatului, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

“La fața locului s-au deplasat, încă din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul PJ Constanța, cercetările la fața locului fiind reluate astăzi de un procuror din cadrul PCA Constanța, care coordonează o echipă mixtă formată din polițiști și specialiști criminaliști. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză”, se mai spune în comunicat.

În același timp, o echipă de cercetători a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani a plecat, marţi, în judeţul Constanţa, după ce Inspecţia Muncii a cerut institutului o expertiză tehnică în cazul exploziei de luni seara.

Patru persoane au fost rănite luni într-o explozie la Rafinăria Petromidia, fiind transportate la București cu ambulanța.

Cei doi răniți internați la Spitalul de Arși din București sunt stabili hemodinamic și ar putea fi operați în cursul zilei de miercuri, iar bărbatul aflat la Spitalul Bagdasar-Arseni este în continuare intubat, dar stabil.

Al patrulea bărbat rănit în explozie a murit marți dimineață la Spitalul Bagdasar-Arseni.

R.D.