12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:22
No menu items!

Unul dintre iniţiatorii campaniei „ICE BUCKET” a murit înecat, la 27 de ani

spot_img

Corey Griffin a ajutat la popularizarea campaniei umanitare „provocarea găleţii cu gheaţă” după ce unul dintre prietenii săi a fost diagnosticat cu boala Lou Gehrig

 businessinsider.com

Corey Griffin, unul dintre iniţiatorii campaniei „provocarea găleţii cu gheaţă”, a murit pe 16 august, în urma unui accident care a dus la înec, după ce reuşise să strângă, cu câteva zile înainte, peste 100.000 de dolari în campania umanitară.

Manager la o companie din sectorul pieţei de capital, Griffin a murit pe 16 august, la Nantucket Cottage Hospital din Massachusetts, Statele Unite ale Americii, după ce a sărit în apă de pe acoperişul unei clădiri cu două etaje, des folosită pentru sărituri în ocean. Potrivit unui purtător de cuvânt al familiei şi prieten cu Griffin, tânărul ar fi suferit un traumatism la coloana vertebrală care a dus la înec, potrivit bloomberg.com.

Corey Griffin a ajutat la popularizarea campaniei umanitare „provocarea găleţii cu gheaţă” după ce unul dintre prietenii săi a fost diagnosticat cu boala Lou Gehrig, potrivit unui necrolog publicat în Boston Globe.

Steven Spielberg, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, Jon Bon Jovi sunt doar câteva dintre personalităţile care s-au alăturat provocării şi au ajutat la strângerea de fonduri pentru lupta cu scleroza laterală amiotrofică.

C.A.