4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 14:28
No menu items!

Unul dintre frații lui Omar Hayssam, în arestul Poliției

spot_img

Mahmoud Omar a fost adus din Turcia și urmează să fie încarcerat în penitenciar, pentru a executa pedeapsa de cinci ani de închisoare la care a fost condamnat, pentru că și-a ajutat fratele să părăsească România în 2006

mahmoud_omar

Mahmoud Omar, acuzat că a înlesnit fuga din țară a fratelui său, Omar Hayssam, a fost dus într-un centru de reținere și arest preventiv al Poliției Române, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele său.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud se află în custodia Poliției Române.

Acțiunea Poliției Române a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații și a celorlalte agenții de aplicare a legii cu competențe în domeniu, se mai arată în comunicat.

Frații sirianului Omar Hayssam, Omar Mukhles și Omar Mahmoud, au fost condamnați definitiv la câte cinci ani închisoare cu executare pe 7 octombrie 2014 de către Înalta Curte de Casație și Justiție, ei fiind acuzați că au înlesnit fuga din țară a fratelui lor.

În același dosar, omul de afaceri sirian Mustafa Tartoussi a primit 7 ani de închisoare cu executare.

Inițial, cei trei au fost achitați în anul 2012 de Curtea de Apel Oradea, însă au fost condamnați marți de instanța supremă, după ce judecătorii au admis apelul DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Frații fugari ai lui Omar Hayssam, găsiţi de Interpol în Turcia

R.D.