15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:14
No menu items!

Unul din 5 locuitori testați în New York avea imunitate la COVID-19. Cum arată semnele pe care tot mai mulți le recunosc?

spot_img

Peste 21 la sută din aproximativ 1.300 de persoane din New York, care au fost testate pentru anticorpi de COVID-19, în această săptămână, au dovedit că aveau deja imunitate la boală a declarat, joi, guvernatorul Andrew M. Cuomo, citat de New York Times. Rezultatele au fost obținute în cadrul unui program de stat care a testat 3.000 de clienți din supermarket-urile din statul New York. Aproape 14% din teste au avut rezultate pozitive, a spus Cuomo.

Cu toate că acuratețea testării anticorpilor este pusă la îndoială, SUA au declanșat o campanie federală de verificare a imunitățiila SARS-CoV-2. Dacă proporțiile sunt reale, înseamnă că peste 1,7 milioane de persoane din New York au fost deja infectate, cu mult peste cele 250.000 de cazuri confirmate și înregistrate oficial. 

În timp ce tot mai mulți americani descoperă că e posibil să fi trecut prin boală, medicii din toată lumea raportează simptome din ce în ce mai variate ale COVID-19. După medicii francezi, și cei americani au remarcat o afecțiune misterioasă a pielii care provoacă o colorare violacee, albastră sau roșie la degetele de la picioare.

În New York decesele au scăzut, fiind raportate, joi, 438, de la 474 miercuri. Numărul de decese în primele patru zile ale acestei săptămâni este în scădere cu 33 la sută comparativ cu primele patru zile ale săptămânii trecute. Numărul deceselor întregistrate în tot statul New York este acum 15.740. Și noile internări au stagnat, numărul pacienților COVID-19 care intră în spitale a rămas în jur de 1.360 pe zi în ultimele trei zile. Aceasta a scăzut de la aproximativ 3.000 pe zi la începutul lunii.

Sursa foto: https://www.nbcchicago.com