11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 21:42

Untul de cacao face minuni

spot_img

Untul de cacao face minuni

Grăsime naturală extrasă din boabele de cacao, untul de cacao are numeroase întrebuinţări, printre care în industria cosmetică, datorită proprietăţilor hidratante.

Africanii îl foloseau pentru a hrăni pielea şi a o proteja de razele solare şi de vânt. Azi, untul de cacao este un ingredient nelipsit din multe produse cosmetice, fiind recomandat pentru toate tipurile de piele.

Untul de cacao face minuni

Untul de cacao este o sursă excelentă de antioxidanţi, grăsimi nesaturate, omega 3 şi omega 6, vitaminele E şi K. Untul de cacao hrăneşte în profunzime şi calmează pielea uscată, ternă, ridată, matură şi afectată de factorii externi, absorbindu-se rapid în piele şi lăsând-o catifelată şi suplă.

Untul de cacao ajută la diminuarea vergeturilor şi la repararea pielii crăpate, estompează cicatricile şi petele maronii, reface ţesuturile epidermei, repară pielea, neutralizând radicalii liberi şi o ajută să producă necesarul de colagen, care creşte elasticitatea pielii, pentru a diminua ridurile şi alte semne de îmbătrânire prematură.

Folosirea regulată a untului de cacao oferă pielii un aspect catifelat şi o strălucire naturală, fiind eficient şi pentru echilibrarea tonului pielii, facilitează bronzarea, menţinerea ph-ului şi eliminarea roşeţii. Untul de cacao hidratează şi oferă volum părului subţire, fortifică genele şi sprâncenele şi combate celulita prin masaj.

R.M.