UNTOLD, partener al Parlamentului European. Anunțul a fost făcut la Bruxelles

untold, parteneriat, parlament european

Organizatorii festivalurilor Untold și Neversea au anunțat la Bruxelles un parteneriat cu Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din cadrul Parlamentului European, prin europarlamentarul român Adina Vălean și în prezența europarlamentarului belgian, Ivo Belet.

Adina Vălean și Ivo Belet și-au arătat susținerea față de inițiativa fondatorilor UNTOLD în contextul necesității de conștientizare a publicului asupra problemelor de mediu, la nivel european. Obiectivul principal al acestui parteneriat este de a lucra împreună pentru ca UNTOLD să devină un festival 100% sustenabil și verde, scrie România Liberă.

După cele trei ediții, UNTOLD este deja un model de bune practici pentru industria de evenimente din România, dar și din străinătate, iar din acest motiv, organizatorii festivalului își propun să deruleze în perioada următoare o serie de acțiuni de conștientizare a tinerilor asupra reciclării și a impactului plasticului asupra mediului, transformând UNTOLD în model de festivaluri orientat către sustenabilitatea mediului înconjurător.

Prima acțiune pe care organizatorii unuia dintre cele mai mari festivaluri din Europa, UNTOLD, se va derula în baza acestui parteneriat cu Parlamentul European și va consta în realizarea unei zone care va fi dedicată unei instalații decorative construită din plastic reciclat cu o lungime de șapte metri și o înălțime de aproape trei metri.

În toamna acestui an, organizatorii UNTOLD vor lansa alături de Președinta Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranța Alimentară din cadrul Parlamentul European, Adina Vălean, o competiție internațională între universitățile din principalele orașe europene, prin care tinerii să propună un proiect de reciclare-conștientizare.

Studenții interesați de acest subiect se vor putea înscrie în echipe de câte trei persoane să dezvolte un astfel de proiect care mai apoi să poata fi implementat în festivalurile din întreaga Europa. Câștigătorii vor fi premiați cu un internship de o săptămână în cadrul Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din cadrul Parlamentului European, cu o vizită la UNTOLD 2019, precum și cu finanțarea proiectului și expunerea lui în cadrul festivalului.

Alex Militaru

NICIUN COMENTARIU