33.5 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 16:34

UNPR introduce două noi proiecte de lege: taxarea marilor averi și votul de la 16 ani

spot_img

Anunțul a fost făcut, marți, într-o conferință de presă, de președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea

Gabi_Oprea_SZ

UNPR introduce în dezbaterea publică două proiecte legislative – taxarea marilor averi (proiect care cu aproximativ doi ani în urmă a picat în parlament la diferență de două voturi) și dreptul de vot de la 16 ani.  Anunțul a fost făcut, marți, într-o conferință de presă, de președintele UNPR, vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea.

Vrem să reintroducem astăzi în dezbaterea publică două proiecte importante pentru UNPR și pentru români: taxarea marilor averi (cu aproximativ doi ani în urmă doar două voturi în Parlament au făcut să nu treacă) și votul de la 16 ani

Gabriel Oprea
președinte UNPR

La rândul lui, Neculai Onţanu a afirmat că asemenea legi există şi în alte ţări, iar taxarea suplimentară a averilor ar reprezenta un gest de solidaritate din partea oamenilor de afaceri, care ar contribui la asigurarea dezvoltării pe termen lung. “Într-o societate normală, redistribuirea beneficiilor se împarte în mod egal, pentru a se asigura dreptatea socială. Toţi membrii societăţii trebuie să participe în mod solidar la eforturile de dezvoltare“, a declarat Onţanu.

Proiectul de lege privind taxarea marilor averi are aviz favorabil din partea Guvernului, au mai anunţat liderii UNPR.

Proiectul prevede ca averile peste 450.000 de euro să fie taxate cu 1%.

Gabriel Oprea a mai precizat că este convins că în cadrul coaliţiei de guvernare, dar şi în Parlament, UNPR va avea spirjinul necesar pentru promovarea şi adoptarea celor două acte normative.