9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:48
No menu items!

UNPR a dispărut din politică, fuzionând cu PMP

spot_img

Uniunea Națională pentru Progresul României a fuzionat, marți, prin absorbție cu Partidul Mișcarea Populară, condus de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu a precizat că președintele fostei formațiun UNPR, Valeriu Steriu, va fi preşedinte executiv al PMP. „Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune, miercuri, săptămâna viitoare vom avea, ambele partide, congresele de fuziune”, a declarat Traian Băsescu.

Liderul PMP a precizat că fuziunea a fost aprobată cu unanimitate, un rezultat similar fiind anunţat şi de Valeriu Steriu, iar denumirea viitoarei formaţiuni rămâne PMP. „În Comitetul Executiv Naţional care s-a desfăşurat la ora 17:00, votul pentru fuziune a fost în unanimitate. Drept pentru care, în conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară, însemnul electoral se menţine semnul electoral al Mişcării Populare şi imnul este al Mişcării Populare. Noul partid, care se va numi Partidul Mişcarea Populară, păstrează toate însemnele Partidului Mişcarea Populară”, a precizat fostul şef de stat.

Întrebat dacă sediul central va fi în curtea PSD, Băsescu a replicat râzând: „Deocamdată e aici. Dar s-ar putea să facem o şcoală politică de vară acolo”.

El a subliniat că va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu. „Analiza pe care o facem de două săptămâni ne arată că acolo unde Partidul Mişcarea Populară este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR, şi unde Partidul Mişcarea Populară este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Avem o soluţie echilibrată de 50% – 50%”, a detaliat Băsescu, citat de Mediafax.

El a mai precizat că actualul PMP are doi prim-vicepreşedinţi, la care se vor adauga alţi doi pe care îi va desemna UNPR până miercuri şi a insistat pe relaţia veche şi foarte bună pe care o are cu Valeriu Steriu, fost şef al Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

La rândul său, Steriu a prezentat fuziunea drept o şansă pentru cei care vor să voteze altceva decât PNL sau PSD.

Valeriu Motoc