2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 9:22
No menu items!

Universități internaționale își caută viitori studenți la Iași

spot_img

riuf

Mii de tineri din Iași au venit joi la târgul internațional de universități RIUF pentru a se interesa de oferta prezentată de reprezentanți a peste 30 de universități din Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Olanda, Belgia și Emiratele Arabe Unite.

Posesori ai diplomei de bacalaureat sau elevii din ultimii ani de liceu, tinerii s-au interesat de posibilitatea continuării studiilor la universități de renume din țară și străinătate și au intrat în dialog cu reprezentanți ai organizațiilor care desfășoară programe de dezvoltare personală, profesională și orientare în carieră sau care oferă cursuri de limbi străine.

Dintre expozanții care au venit joi la RIUF Iași sunt cei de la University of Salford (Marea Britanie), Radboud University Nijmegen (Olanda), The Emirates Academy of Hospitality Management (Emiratele Arabe Unite).

În afara universităților internaționale, la RIUF Iași sunt prezente și universitățile locale precum și Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” și Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” sau Universitatea “Al. I. Cuza”.

În cadrul târgului vizitatorii au ocazia ca până la sfârșitul acestei zile să participe la zece sesiuni de prezentări private și workshopuri susținute de universitățile invitate.

“Sesiunile de prezentări oferă răspunsuri detaliate la întrebările specifice ale vizitatorilor cu privire la posibilitatea de a deveni studenți internaționali. Vor primi și informații la zi despre diferitele sisteme academice și particularitățile lor, despre facilitățile oferite de universități pentru studenți privind cazarea, bursele, oportunitățile de practică și internshipuri, despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de angajare după absolvire.

Târgul internațional de universități RIUF este singurul loc în care tinerii români pot discuta cu studenți și absolvenți români de la universitățile de top din lume. Începutul anului 2014 a adus schimbări importante pentru elevii și studenții din România cu privire la bursele și finanțările pe care le pot accesa. La RIUF am pregătit un stand dedicat noutăților despre burse și materiale informative pe care vizitatorii târgului le vor putea discuta apoi cu părinții, profesorii sau consilierii educaționali”, a declarat Firuța Slevoancă, coordonator regional RIUF Iași.

A.V.