2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:40
No menu items!

Unitate de poliție pentru combaterea propagandei jihadiste pe rețelele de socializare

spot_img

Anunțul a fost făcut luni de reprezentanții Europol, care au precizat că unitatea de poliție va fi funcțională de luna viitoare

Islamic-State-Execution

Europol a anunțat luni că luna viitoare va fi creată o unitate de poliție la nivel european cu scopul de a închide conturile de pe rețelele de socializare folosite de reprezentanți ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) pentru a face propagandă și a recruta străini pentru cauza lor.

Potrivit Reuters, această mică unitate de poliție va monitoriza internetul și va încerca să închidă conturile activiștilor Statului Islamic în câteva ore de la detectarea lor, într-un efort de a combate mașinăria de propagandă, care ar lansa zilnic aproximativ 100.000 de tweet-uri.

Aproape 5.000 de persoane din vestul Europei ar fi plecat în Siria și Irak, majoritatea pentru a se alătura Statului Islamic, stârnind îngrijorare în rândul statelor europene că cetățenii lor s-ar putea întoarce radicalizați și pregătiți să comită atacuri.

Noua unitate de poliție, care va fi formată inițial din 10-20 de specialiști din Europa, va colabora cu rețelele de socializare pentru a putea viza conturile folosite de figuri proeminente ale SI în mai multe limbi. Un raport din martie realizat de think-tank-ul Brookings Institution estima la un minim de 46.000 și un maxim de 90.000 numărul conturilor de Twitter care susțin Statul Islamic.

R.D.