UniCredit va înființa 280 de noi locuri de muncă la Centrul IT din România

Grupul italian vrea să investească în facultățile cu profil IT

Unicredit

Grupul UniCredit a decis dezvoltarea Centrului IT din România, prin sporirea cu 20% a personalului angajat, care în momentul de față este de aproximativ 1.400, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Informația a apărut în contextul în care prim-ministru Victor Ponta și ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu, l-au primit luni pe Federico Ghizzoni, CEO al Grupului italian.

Vizita în România a conducerii consorțiului bancar italian este prilejuită de împlinirea a 10 ani de la înființarea Centrului IT al UniCredit.

”Reprezentanții UniCredit au afirmat disponibilitatea consorțiului bancar italian de a finanța dezvoltarea antreprenoriatului în industria comunicațiilor și IT, dar și despre dezvoltarea învățământului superior în domeniul IT. UniCredit este dispusă să se implice direct în dezvoltarea capacităților universităților românești în domeniul IT după o relație de tipul cerere-ofertă, în care sistemul bancar reprezintă clientul, iar învățământul superior, ofertantul”, potrivit unui comunicat de presă al Palatului Victoria.

Conducerea consorțiului italian a apreciat că prevederile cuprinse în proiectul noului Cod Fiscal fac din România o “destinație atrăgătoare pentru marii investitori”.

UniCredit, cea mai mare bancă italiană după active, este prezentă în România prin grupul UniCredit Ţiriac, care include UniCredit Ţiriac Bank SA şi filialele UniCredit Consumer Financing IFN SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA şi UniCredit Insurance Broker SRL.

UniCredit Ţiriac ocupă poziţia a şasea în sistemul bancar românesc după valoarea activelor, cu o cotă de piaţă de 7,17%, potrivit Mediafax. Volumul activelor a totalizat 28,7 miliarde lei (6,4 miliarde euro) la 31 decembrie 2014, în creştere cu 4,5% faţă de 31 decembrie 2013.

UniCredit Ţiriac Bank avea la decembrie 2014 un număr de 184 de sucursale, în timp ce numărul angajaţilor grupului UniCredit Ţiriac a ajuns la 3.357.

V.B.

NICIUN COMENTARIU