9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 5:34

UniCredit Țiriac Bank vrea să împrumute 500 mil. lei prin obligațiuni pe 5 ani

spot_img

UniCredit Țiriac Bank vrea să împrumute 500 mil. lei prin obligațiuni pe 5 ani

UniCredit Țiriac Bank emite, vineri, obligațiuni corporative în lei, negarantate și cu maturitatea la 5 ani, prin care să atragă suma de 500 de milioane de lei. În cazul unei suprasubscrieri, banca este dispusă să atragă 700 de milioane de lei, însă emisiunea va fi considerată un succes dacă cel puțin 70% din suma țintită este subscrisă.

Banca a transmis Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) că obligațiunile sunt nominative, în formă dematerializată, evidențiate prin înscriere în cont. Oferta va fi declarată deschisă în 14 iunie 2013, ora 9.00, și va fi declarată închisă în 21 iunie 2013, ora 13.00.

Intermediarul emisiunii este SSIF BROKER, iar subscrierile vor fi înregistrate exclusiv de acesta la sediul din București, sector 4, Splaiul Unirii nr. 16, etaj 8, camera 802-804, între orele 9.00 – 17.00.

„Suntem ferm încrezători în finalizarea cu succes a demersului nostru, având în vedere discuţiile pregătite din timp cu investitorii instituţionali locali şi internaţionali şi reacţiile pozitive din partea acestora. Emisiunea de obligaţiuni este un element important în strategia noastră pe termen lung de diversificare a surselor de finanţare, iar parametrii acesteia au fost aleși după o monitorizare atentă şi o proiecţie minuţioasă asupra condiţiilor de piaţă. Iniţiativa reprezintă o reafirmare a angajamentului pe care îl avem pe termen lung pentru România şi a contribuţiei pe care dorim să o avem la dezvoltarea pieţei de capital locale”, a declarat Răsvan Radu, Preşedinte Executiv al UniCredit Ţiriac Bank.

Cuponul va fi de minimum 6% pe an, iar nivelul final al acestuia va fi anunţat public cel mai târziu în a patra zi lucrătoare de derulare a ofertei, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Plata dobânzii se va realiza în 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecărui an, scadenţa obligaţiunilor fiind 15 iunie 2018.

”Fondurile nete rezultate în urma emisiunii obligaţiunilor, după plata comisioanelor, onorariilor şi a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligaţiunilor vor fi utilizate în scop general de finanţare”, se arată într-un comunicat al băncii.

Obligaţiunile vor fi înregistrate pentru tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cosmina Croitoru