3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 1:48
No menu items!

UniCredit Țiriac Bank raportează un profit net de 106,7 mil. lei pentru primele șase luni

spot_img

Conducerea băncii mizează pe accelerarea absorbției fondurilor UE și pe creșterea consumului

  unicredit tiriac bank

UniCredit Țiriac Bank a înregistrat un profit net consolidat de 106,7 milioane lei (23,9 milioane euro) în primele șase luni ale anului 2014, potrivit unui comunicat al băncii.

Veniturile operaționale consolidate au fost de 754,5 milioane lei (169 milioane euro), cheltuielile – 374,8 milioane lei (83,9 milioane euro), iar profitul operațional a ajuns la 379,7 milioane lei (85 milioane euro). Provizioanele pentru credite au însumat 263,6 milioane lei (59 milioane euro) în primul semestru al acestui an.

”Preocuparea permanentă pentru un control eficient al costurilor s-a reflectat într-un raport între costuri și venituri la nivelul de 49,7% în iunie 2014”, se arată în comunicatul citat.

UniCredit Tiriac Bank a anunțat marți semnarea acordului de preluare a portofoliului de clienți Corporate ai RBS România, după transferul clienților persoane fizice ai aceleiași bănci anul trecut.

Răsvan Radu, CEO UniCredit Țiriac Bank, a declarat că preluarea portofoliului de clienți Corporate ai RBS România este o ”confirmare” a angajamentului de creștere pe piața românească, ”printr-o strategie echilibrată, adaptată realităților autohtone și orientată pe termen lung”.

”Pentru restul anului, economia României ar putea beneficia dintr-o eventuală accelerare a absorbției de fonduri europene și din redresarea consumului – care a dat deja primele semnale de instalare pe un trend pozitiv, deși cu o întârziere considerabilă”

Răsvan Radu, CEO Unicredit Țiriac Bank

Volumul activelor consolidate a totalizat 28,9 miliarde lei (6,6 miliarde euro) la 30 iunie 2014.

Depozitele clienților au ajuns la un volum total de 12,8 miliarde lei (2,9 miliarde euro), evoluția fiind susținută de creșterea cu 10,1% a sumelor economisite de IMM-uri în ultimul an, respectiv cu 9,2% pentru companiile de talie medie și cu 23,5% pentru persoanele fizice în același interval.

Banca a încheiat primul semestru cu 187 de sucursale, în timp ce numărul angajaților a ajuns la 3.333.

UniCredit Țiriac Bank este parte a grupului italian UniCredit și este a patra bancă din România după active.

 V.B.