-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 2:36
No menu items!

UniCredit Țiriac aprobă un credit pentru IMM în 24 de ore, dar nu renunță la comisionul de acordare

spot_img

Clienții și o parte din angajații RBS România au trecut la UniCredit Țiriac Bank. Care sunt motivele!

UniCredit Țiriac Bank a redus timpul de răspuns pentru analiza creditelor pe termen mediu și scurt la cel mult 24 de ore în cazul creditelor fără garanții. În plus, clienții IMM care aplică pentru o nouă linie de credit de la UniCredit Țiriac Bank până la 31 mai beneficiază de comision de acordare 0. Banca extinde astfel, temporar, condițiile pe care o firmă trebuie să le îndeplinească pentru a nu mai plăt această taxă, dar nu o elimină definitiv.

Totodată, decizia de aprobare este dată în maximum 72 de ore în cazul împrumuturilor cu garanții.

“Numărul cererilor de credite din partea clienților IMM a crescut cu aproximativ 10-15% în primele trei luni din 2014 față de intervalul similar al anului trecut, în cazul băncii noastre. Deși clienții continuă să fie prudenți în evaluarea nevoilor lor de finanțare, datele noastre arată o revenire a încrederii pe acest segment și – în cazul multor firme – o reluare a planurilor de dezvoltare a activității”, a explicat Simona Lăcătuș, director clienți IMM, Divizia Retail, UniCredit Țiriac Bank.

Campania se adresează clienților existenți, care au deja un pachet IMM de servicii și produse bancare din oferta curentă a băncii, și celor care aplică pentru un astfel de pachet până la finalul lunii mai a acestui an.

Condițiile pentru a beneficia de comision de acordare 0:

–          Compania trebuie să aibă o cifră de afaceri până la 3 milioane de euro.

–          Să dețină deja sau să achiziționeze unul din pachetele IMM de servicii bancare și non-bancare Prime Executive, Prime Extra, Smart sau Easy Basic, adaptate nevoilor companiei.

–          Să aplice pentru linia de credit până la 31 mai 2014 în orice sucursală UniCredit Țiriac Bank.

Pachetele IMM (Prime Executive, Prime Extra, Smart și Easy Basic):

–          Au un cost lunar fix, astfel încât clientul știe permanent cât îl costă lunar operațiunile bancare

–          Cuprind atât produse clasice (conturi și carduri) cât și servicii menite să simplifice activitățile bancare (Business Net, Info SMS, Direct Debit).

Toți clienții care aplică în sucursale pentru o linie de credit cu zero comision de acordare în perioada campaniei (01 aprilie – 31 mai 2014) vor primi o monedă de colecție în ediție limitată – Moneda Oficială UEFA Champions League a sezonului 2013/2014. Aceasta vine cu un design special și un certificat de autenticitate.

Comisionul de acordare este încasat de instituțiile financiare, după aprobarea cererii de finanțare, o singură dată. De obicei, este exprimat ca procent din valoarea aprobată a finanțării, dar poate fi exprimat și ca sumă fixă.

Comisionul de acordare este utilizat adesea ca instrument de diferențiere și marketing de către instituțiile financiare (prin ”reducerea” dobânzii aplicate și majorarea acestui comision, se poate ajunge la același profit pe finanțare pentru instituția financiară), dar este și unul dintre comisioanele care asigură profitabilitatea băncii.

În consecință, în funcție de politica de preț a finanțatorului, acest comision poate reprezenta între 0% și 10% din valoarea creditului, majorând astfel semnificativ costul finanțării pentru client.

C.C.