15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:43

“Unicornul Asiei”, fotografiat în Vietnam pentru prima oară în 15 ani

spot_img

Un exemplar de saola, supranumit “unicornul Asiei”, unul dintre cele mai rare și pe cale de dispariție animale din lume, a fost fotografiat în Vietnam, a anunțat organizația WWF-Vietnam. Animalul a fost fotografiat pentru prima oară în ultimii 15 ani, potrivit Kyodo.

“Este o descoperire extraordinară care reaprinde speranța pentru recuperarea acestei specii”, a spus directorul WWF-Vietnam, Van Ngoc Thinh.

Exemplarul Saola, descoperit în anul 1992, a fost fotografiat în luna septembrie, într-o zonă izolată din munții Annamite, lanț muntos care se întinde la granița dintre Vietnam și Laos.

În prezent, numărul de exemplare de saola din mediul natural variază între câteva zeci și câteva sute. Ecologia și comportamentul acestor animale, cu coarne de până la 50 de centimetri, sunt foarte puțin cunoscute.

Organizația WWF (World Wildlife Found) și guvernul vietnamez desfășoară un program pentru oprirea braconajului la laț. Din anul 2011, peste 30.000 de capcane cu laț și mai mult de 600 de tabere ale braconierilor au fost găsite și distruse în această regiune.

D.M.